Lekkage-Loodgieter
06 40215889

Loodgieterswerk

06 40215889

Loodgieterswerk

Laat kleine loodgietersklussen geen grote problemen worden

Loodgieterswerk

Het beroep van loodgieter is zeer divers. Er zijn veel situaties waarin u een loodgieter kunt inhuren. Loodgieters worden vooral gebeld als er waterlekkage of verstoppingen optreden. Loodgieters bezoeken echter ook vaak bouwplaatsen om water- en afvalwaterinfrastructuur aan te leggen. Loodgieters bieden ook uitstekende ondersteuning tijdens renovaties waarbij water- en rioolleidingen moeten worden aangelegd of opnieuw moeten worden aangelegd. Een belangrijke taak voor loodgieters is ook het installeren en onderhouden van ketels en radiatoren. Ten slotte doen loodgieters ook al het loodgieters- en kraanwerk. Of het nu gaat om kraaninstallatie, loodgieterswerk of reparatie, het maakt loodgieters niet uit.

Verleggen of aanleggen van leidingen en afvoeren

Alle woningen en bedrijfspanden zijn voorzien van water- en rioleringsvoorzieningen. Deze leidingen en afvoeren zijn verbonden met uw sanitairsysteem en zorgen ervoor dat u gemakkelijk kunt douchen, baden en kranen en toiletten kunt gebruiken. Deze gehele infrastructuur wordt doorgaans aangelegd door een loodgieter. Hierbij wordt er rekening mee gehouden dat waterleidingen en afvoeren mogelijk niet zichtbaar zijn. De werkzaamheden bij het aanleggen van waterleidingen bestaan ​​onder meer uit het zagen van groeven in muren en vloeren. Hier wordt de leiding gelegd, zodat deze er beter uitziet. Ook als u tijdens een verbouwing leidingen moet leggen, is een loodgieter daarvoor de juiste persoon. Afvoerleidingen moeten worden aangesloten op de riolering en waterleidingen op de ketel en radiatoren. Het leggen en bedraden van leidingen en afvoeren is specialistisch werk en kunt u het beste overlaten aan een professionele loodgieter.

Leidingen onstoppen

Er is niets erger dan een verstopte afvoer. Er blijft water in de douchebak achter, waardoor het toilet niet goed doorspoelt of zelfs overloopt, of het spoelwater in de gootsteen niet meer stroomt. Dit maakt normaal gebruik van sanitaire voorzieningen onmogelijk en bemoeilijkt het dagelijks leven enorm. Als de verstopping begint, kunt u proberen deze zelf te ontstoppen, maar als de verstopping hardnekkig is, kunt u het beste een loodgieter bellen. Loodgieters hebben alle materialen en gereedschappen tot hun beschikking om verstoppingen in afvoeren eenvoudig te reinigen. Als u een verstopping diep in uw afvoer of rioolleiding heeft, kunt u Riooldetectie gebruiken om vast te stellen waar en wat het probleem is. Er kan sprake zijn van schade aan de riolering, maar deze is altijd lastig te traceren. In de meeste gevallen zal een loodgieter de verstopping snel en professioneel verwijderen en uw sanitaire systeem weer optimaal benutten.

Verhelpen van lekkages

Lekkages in de waterleidingen zijn niet altijd gemakkelijk op te sporen. Veel waterleidingen zijn verborgen in muren en vloeren, waardoor lekkages vaak pas na verloop van tijd worden ontdekt. Zonder dat u het merkt, lekt er beetje bij beetje water uit uw waterleidingen. U weet pas dat u een lekkage heeft als u vochtplekken en schimmel op uw muren opmerkt. Dit betekent ook dat u direct actie moet ondernemen. Wees vooral voorzichtig als er schimmel groeit. Schimmel kan niet alleen onherstelbare schade aanrichten aan uw woning, maar kan ook zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Als u een loodgieter inhuurt, kan deze de lekdetectiefunctie gebruiken om lekken op te sporen. Meestal gebeurt dit met behulp van een infraroodcamera. Waterlekken kunnen gemakkelijk worden opgespoord zonder sloopwerkzaamheden. Uiteraard zijn loodgieters ook verplicht om zichtbare lekkages aan ketels, radiatoren, kranen, sanitair etc. op te lossen.

Keuken en badkamer

De gebieden waar loodgieters het vaakst worden ingeschakeld, zijn keukens en badkamers. Dit is logisch omdat de meeste waterleidingen, gasleidingen, afvoerleidingen en alle sanitaire systemen zich in deze gebieden bevinden. Deze gebieden zijn bijzonder gevoelig voor lekkages en verstoppingen. Maar loodgieters worden niet alleen ingeschakeld als er sprake is van een lek of verstopping. Nieuwe keuken gekocht? Als uw fornuis, gootsteen en vaatwasser zich op een andere locatie bevinden, moet u uw gas-, water- en afvoerleidingen verplaatsen. Dit moet professioneel gebeuren om toekomstige problemen in de keuken te voorkomen. De gasleidingen zijn overzichtelijk aangelegd en de waterleidingen voor de kraan en vaatwasser zijn netjes weggewerkt in de keukenmuur. Dit geldt ook voor badkamerrenovaties. Je kunt de indeling geheel veranderen, maar dit betekent wel dat ook alle water- en afvoerleidingen verplaatst moeten worden. Loodgieters zijn experts in het correct aanleggen van leidingen en afvoeren en het correct aansluiten ervan op loodgieterswerk. Ook kunt u een loodgieter vragen om nieuwe leidingen aan te leggen. Schakel daarom voor alle loodgieterswerkzaamheden in uw badkamer of keuken een loodgieter in. Hierdoor heeft u de zekerheid dat alles goed wordt geïnstalleerd en de werkzaamheden gegarandeerd zijn.

Vraag een loodgieter bij jou in de buurt aan

06 40215889

Loodgieter services Amsterdam

Klaar om te beginnen?

06 40215889