Lekkage-Loodgieter
06 40215889

Boiler

06 40215889

Boiler

Alles of Boilers

Welke soorten boilers zijn er?

Er zijn twee manieren waarop u kunt kiezen hoe u warm water uit uw kraan wilt tappen. De eerste methode is het gebruik van een waterverwarmer, die vaak eigenlijk een geiser is. Vervolgens wordt het kraanwater indien nodig verwarmd. Je kunt ook kiezen voor een losse ketel. Warm water is altijd beschikbaar. Wat is een ketel precies? Wat is het verschil tussen dit en een geiser? Wat te doen als er een probleem is met de ketel?

Wat is een boiler?

Een boiler is een warmwaterapparaat in de vorm van een boiler die water opslaat, verwarmt en warm houdt. De ketel heeft een geïsoleerde structuur, waardoor hij het water lang warm kan houden. Het is mogelijk om het water in de boiler te verwarmen met gas, maar het is ook mogelijk om het indirect te verwarmen via een CV-ketel. Het voordeel van een boiler is dat er direct warm water beschikbaar is. Water wordt automatisch bijgevuld wanneer ketelwater wordt gebruikt. Dit is koud kraanwater. Als je dit doet, koelt het water in de boiler weer af, dus je zult een manier moeten vinden om water toe te voegen. Koud water is zwaarder dan warm water. Daarom wordt de boiler altijd van onderaf gevuld met koud water. Zo wordt het waterpeil aangevuld en blijft het verwarmde water warm. Omdat koud water zwaarder is, vergt het ook minder energie, omdat alleen koud water verwarmd hoeft te worden en niet gemengd met warm water.

Geiser of boiler het vershil

Het belangrijkste verschil met een geiser is dat er bij gebruik van een boiler direct warm water beschikbaar is. Bij geisers moet je even wachten tot het water is opgewarmd. Hierdoor zal de geiser ook iets meer water verbruiken en moet je er rekening mee houden dat de watertemperatuur enigszins kan fluctueren. Het tegelijkertijd openen van meerdere kranen in uw huis kan temperatuurschommelingen veroorzaken. Ketels hebben dergelijke problemen niet. Water wordt altijd op de juiste temperatuur gehouden en is direct op de juiste temperatuur beschikbaar. Door een boiler te gebruiken elimineer je temperatuurverschillen, waardoor je meerdere kranen in huis tegelijkertijd kunt gebruiken zonder dat dit invloed heeft op de temperatuur.

Boiler soorten

Er zijn verschillende soorten ketels. Welk type ketel je nodig hebt, hangt af van de manier waarop je je water wilt verwarmen en het model dat je kiest. Als de ketel rechtstreeks verwarmt met gas, is het een gasboiler. Wanneer de watertemperatuur in de boiler onder een bepaalde temperatuur daalt, gaat de brander aan en verwarmt het water. Bij het verwarmen van water via een CV-ketel kan dit met een losse ketel die direct op de CV-ketel is geplaatst of een in de CV-ketel geïntegreerde ketel. Dit heet een combiketel. Ketels kunnen ook elektrisch verwarmd worden. Een boiler heeft een verwarmingselement. Er zijn veel modellen ketels. Welk model u kiest, hangt af van waar de ketel wordt geïnstalleerd. Niet alle badkamers en keukens hebben voldoende ruimte om een ​​grote of hulpketel te installeren. Voor een kleine boiler die direct op de keukenkraan aansluit, kies je voor een keukeninbouwboiler.

Warmtepompboiler

De nieuwste manier om uw huis te verwarmen is via warmtepompen. Warmtepompen halen energie uit de lucht, de grond of het grondwater en zetten deze om in warmte. Warmtepompketels verwarmen water op een duurzame manier. Het grote voordeel is dat warmtepompboilers tot drie keer minder energie verbruiken dan elektrische boilers. Met een warmtepompboiler verwarmt u uw water op een milieuvriendelijke manier en verlaagt u uw energierekening.

Boiler problemen?

Heeft u ooit geen warm water meer uit uw badkamer- of keukenboiler? Daarna kunnen er problemen optreden en kunnen reparaties nodig zijn. Kalkaanslag is vaak een groot probleem. In dat geval kan het helpen om het verwarmingselement en de thermostaat te behandelen met een kalkremmer. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid van defecte onderdelen of waterlekkage. Indien u zelf niet voldoende kennis heeft over ketels, raadpleeg dan een loodgieter. Een loodgieter kan het probleem identificeren en het kapotte onderdeel repareren of vervangen. Het is raadzaam om ieder jaar een loodgieter langs te laten komen om uw CV-ketel te repareren. Dit helpt ernstige problemen in de toekomst te voorkomen en de levensduur te behouden.

Vraag een loodgieter bij jou in de buurt aan

06 40215889

Loodgieter services Amsterdam

Klaar om te beginnen?

06 40215889